Gastvoorstelling 'Held !? ' op 8-9-10 oktober 2020
zat 5 sep 2020

Omwille van de coronamaatregelen hebben we besloten om onze voorziene oktoberproductie 'Hartelijk Gecondoleerd' uit te stellen naar oktober 2021. Omdat we jullie toch niet helemaal met een theaterhonger willen laten zitten, nodigen we je met veel plezier uit naar de gastvoorstelling ' Held!?', die we wel volledig coronaveilig kunnen organiseren. U kunt dus met een gerust hart een streepje theater meepikken. Vanwege de beperkte bezetting worden de tickets enkel online verkocht, en niet aan de kassa.

'Held !?' wordt gebracht door acteurs Bart Claeys en Thomas Demeulenaere. Dit alles onder muzikale begeleiding van Thomas Camerlynck. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe. Voorstellingen op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2020 in zaal OCAR. Een kaartje kost 8 euro. We toveren de zaal om in een groot gezellig theatercafé met tafels en stoelen per gereserveerde bubbel. De bediening van drank en een hapje gebeurt door de leden van 't Souffleurke. Vandaar ook de knipoog naar 'TheaterTournee in 't Café'. Bart Claeys toert al tien jaar onder deze titel in café's en horecazaaltjes met zijn eigenste AMA-theater.

[accordion] [accordion_item title='HET VERHAAL']

1914. Van overal ter wereld trekken jonge mannen ten strijde. Ook uit Engeland. ‘Held !?” is een luchtige en ludieke voorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Een meeslepend verhaal over een Engelse soldaat die - zonder dat hij het zelf beseft - de wereldgeschiedenis heeft bepaald. Een hilarisch, luchtig maar van tijd ook ernstig verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten. Met een uiterst verrassende ontknoping.

Het thema Wereldoorlog I lijkt zwaarwichtig, maar laat je hierdoor niet afschrikken. ‘Held!?’ zal zeker ook op jouw lachspieren werken. De voorstelling is een aaneenschakeling van fijnzinnige sketches, situatiehumor en diepgaandere dialogen. Op een onnavolgbare manier gebracht door Bart Claeys en Thomas Demeulenaere - twee karakterkoppen - de ene figuur al imposanter dan de andere. Dit alles doorspekt met de livemuziek op de contrabas, gitaar en ukelele door Thomas Camerlynck, wat stuk nog een extra dimensie geeft. [/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

 • BART CLAEYS

  Bart Claeys (54) woont op De Tassche tussen Roeselare en Ardooie en is geen onbekende in de Roeselaarse theaterwereld. In Ardooie is hij voorzitter van vzw cultuurkapel De Schaduw. Maar hij stond ook al bij talrijke theatergezelschappen op de planken. Al vijftien jaar toert Bart rond met zijn 'TheaterTournee in 't café. Hij doorkruist daarbij de hele provincie met zijn eigenste AMA-producties, waarbij de tegenspelers wisselen. In 2016 kaapte hij de trofee 'nationaal laureaat' weg op het nationaal landjuweel van Open Doek, met de voorstelling 'Souvenir', samen met de Brugse actrive Nancy Brendonck, in een regie van Tom Ternest. Beroepshalve is Bart ook nog kantoorhouder van ING-bank in Lichtervelde.

  In 2018 dook hij op in de tv-reeks 'Eigen Kweek', waar hij de rol als cafébaas vertolkte. Een jaar later, in 2019 was hij ook te zien als één van de twaalf gezworenen in de tv-reeks 'De Twaalf' op Eén. Eerder had hij al kleinere rollen als edelfigurant in series zoals 'Aspe', Eigen Kweek en de Buurtpolitie'.

 • THOMAS DEMEULENAERE

  Thomas Demeulenaere uit Izegem is één van de drijvende krachten bij theatergroep BIT. Daarnaast stond hij ook al vaker op de planken bij Theater Platteau en het intussen opgedoekte theater Mandelgalm in Emelgem . Vorig jaar was Thomas te zien in 'Miesjel Unplugged', een creatieve voorstelling rond het thema 'gamen', ontstaan uit improvisatie. Ook in Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie is hij kind aan huis.

  Als andere creatieve uitlaatklep draait Thomas ook geregeld plaatjes op feestjes en evenementen, samen met Giovanni Seynhaeve, als het olijke DJ-duo De Noenkels. De twee heren, Julien en Gilbert, hebben zelfs hun eigen Youtubekanaal waar ze geregeld de zotste vertellingsjes doen. (bekijk hier: de noenkels Samen spelen ze onder de naam 'Ampersand' ook ludiek straattheater. Beroepshalve is Thomas actief als opvoeder in het onderwijs. [/accordion_item] [accordion_item title='PRAKTISCH']

 • donderdag 8 oktober 2020 - 20u
 • vrijdag 9 oktober 2020- 20u
 • zaterdag 10 oktober 2020 - 20u

 • Zaal OCAR Rumbeke, Kerkplein Rumbeke (ingang thv Belfius Bank)

 • OPGELET: door de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt tot 100 toeschouwers per voorstelling. Het publiek zit niet op de tribune maar aan tafels en stoelen in zijn eigen bubbel, de exacte plaats wordt de avond zelf toegewezen - U wordt aan tafel bediend door het barpersoneel- ontsmettingsgel aanwezig

  [/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0478 36 49 47
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  [/accordion_item] [/accordion]